מירס תקשורת בע"מ נ' דיוור מהיר ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
700058-09
25.1.2010
בפני :
יאיר דלוגין

- נגד -
:
1. אייל בירן
2. וימוי בע"מ

:
1. דיוור מהיר
2. מרדכי ציון

החלטה

החלטה

לאחר עיון בטענות הצדדים, החלטתי כי אין יסוד לביטול פסק הדין מחובת הצדק.

הוכח לפני כי בוצעה מסירה לידיו של מר בירן בתיק אחר לכתובת המדוברת. ההמצאה נשוא התביעה שלפני, נמסרה לגב' ששמה איילת, אשר סירבה לחתום על אישור המסירה. עובדות אלה עולות מתצהיר השליח שצורף לבקשה למתן פסק דין. בנסיבות אלה, חייב היה המבקש להצהיר על כתובת המגורים שלו, כדי להוכיח שהוא לא מתגורר עם חברתו לשעבר למרות שקיבל בכתובת האמורה בעבר כתב בי דין. המבקש לא עשה כן ואף טען כי כתובת המגורים שלו אינה רלוונטית, טענה שכאמור, אין בידי להסכים לה. משלא הצהיר המבקש על כתובת מגורים כלל ובפרט לא במועד הרלוונטי להמצאת ההודעה, ומשלא צורף תצהיר של חברתו לשעבר לגבות את טענתו כי הוא אינו מתגורר עמה, הרי שנוכח קבלת כתב בי דין בכתובת האמורה בחודש פברואר, יותר מסתבר כי הכתובת האמורה אכן שימשה ככתובת מגוריו של המבקש גם במועד המצאת ההודעה ואף עד היום, מאשר שלא שימשה ככזו.

מעבר לכל האמור לעיל, סביר מאוד להניח כי חרף סירובה של עו"ד שחר לקבל את ההודעה בשם המבקשים, מצאה היא לנכון להודיע להם על כך ועל ההתכתבות בנושא עם עו"ד פרסלר, מה שמקים המצאה כדין מכוח "כלל הידיעה".

לגבי סיכויי ההגנה, המבקש לא התייחס כלל לשאלה האם המכשירים נשוא התביעה הועברה לחזקת המבקשים ועל כן יש להסיק כי אלה אכן הועברו לידיו. מדובר בעובדה מהותית, שכן אם המכשירים אכן הועברו לחזקתו, סביר להניח כי אין למבקשים הגנה ממשית כנגד ההודעה, שכן השיחות נשוא התביעה בוצעו רובן ככולן בתקופה שלאחר המועד הנטען עברת המכשירים לידי המבקשים (סוף חודש מרץ 2008).

טענת ההגנה היחידה למעשה שהעלו המבקשים בבקשה, הייתה כי לא רכשו את ההתחייבויות הכלכליות של המשיבה 1, אלא נכסים ספציפיים בלבד. גם כאן, המבקשים לא פירטו אילו נכסים ספציפיים רכש.

נוכח מסקנתי שלפיה הייתה קיימת המצאה כדין ונוכח התייחסותי האמורה לטענות ההגנה, סבורני כי סיכויי ההגנה כרגע נראים כנמוכים ביותר.

לפיכך, החלטתי להתנות את ביטול פסק הדין, הן בהפקדת מלוא סכום ההודעה בקופת בית המשפט עד יום 26.2.10 והן בתשלום הוצאות הבקשה בסך של 1,500 ש"ח + מע"מ עד למועד הנ"ל.

נקבע לקדם נוסף ליום 27.4.10 בשעה 17:00 בנוכחות בעלי הדין ובאי כוחם וכן מר פדלון מטעם התובעת.

המזכירות תדוור לכל הצדדים.

ניתנה היום, י' שבט תש"ע, 25 ינואר 2010, בלשכתי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>